niedziela, 17 lipca 2016

# bezjoja ,przepis na redukcji - naleśniki z pastą tuńczykowo-bazyliowo-twarogową

Obserwując zainteresowanie postami na moim blogu, zauważyłam, że najciekawsze są dla Was wpisy kulinarne. 
Szczególnie te dietetyczne. 

Z okazji Niedzieli ;) mam dla Was kolejny rewelacyjny przepis, idealny w czasie odchudzania.

Naleśniki z pastą tuńczykowo-bazyliowo-twarogową.



Przepis na 4 naleśniki.

Ciasto:

 2 jajka
 ½ szklanki mleka
 1 łyżka otrębów owsianych (zmielonych na mąkę)
sól


Wszystkie składniki wymieszać. Odstawić na 10min, do lekkiego rozklejenia się otrębów. Nagrzać patelnie teflonową bez tłuszczu. 
Nalać pełną łyżkę wazową, dokładnie rozprowadzić na patelni. Smażyć na średnim ogniu. Naleśniki są dość cienkie i szybko się robią. Brzegi ładnie odstają umożliwiając przewrócenie na drugą stronę.

Nadzienie:
puszka tuńczyka w sosie własnym
½ kostki twarogu 0%
125ml jogurtu naturalnego
przyprawy do smaku

Tuńczyka razem z twarogiem wymieszać. Ja zrobiłam to przy pomocy blendera. Dodać jogurtu wg uznania, w zależność od oczekiwanej konsystencji. Doprawić przyprawami do smaku.


Tak prezentuje się wartość kaloryczna wszystkich nadzianych naleśników: 
Jeden nadziany naleśnik ma 122,17kcal. w tym B =18,6 W=5,42 T=3,05

Smacznego,
Natalia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...